τι είναι το ασήμι 925

Τι είναι το ασήμι 925; Μάθε τα πάντα για το ασήμι και τις ιδιότητες του

Συχνά μας ρωτάτε τι είναι το ασήμι 925 και σε τι διαφέρει από το καθαρό ασήμι. Για να μάθουμε τα πάντα γύρω από τα ασημένια κοσμήματα λοιπόν και να τα ξεχωρίζουμε με ευκολία ρωτήσαμε το έμπειρο προσωπικό του εργαστηρίου κοσμημάτων Goldsmith και με χαρά σας μεταφέρουμε τις γνώσεις μας!

Το ασήμι 925 είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας μέταλλο από το οποίο κατασκευάζονται καθημερινά χιλιάδες όμορφα κοσμήματα ανά τον κόσμο. Αποτελείται κατά 92.5% από καθαρό ασήμι και το υπόλοιπο 7,5% είναι κυρίως χαλκός ή άλλα μέταλλα.

Ο λόγος για τον οποίο το ασήμι συνδυάζεται με άλλα μέταλλα είναι διότι το καθαρό ασήμι είναι πολύ μαλακό και ελαστικό και δυσκολεύει την κατασκευή των κοσμημάτων. Πρέπει να γίνει πιο σκληρό και αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη άλλων μετάλλων όπως είναι ο χαλκός.

κοσμήματα από ασήμι 925

Εάν έχετε ένα κόσμημα το οποίο είναι σφραγισμένο με τον αριθμό 925, τότε αυτό δηλώνει την αυθεντικότητα του. Πολλές φορές θα συναντήσετε ασημένια κοσμήματα επιχρυσωμένα ή επιπλατινωμένα με την ίδια σφραγίδα. Αυτό συμβαίνει διότι το βασικό μέταλλο εξακολουθεί να είναι το ασήμι 925. Έτσι είναι δυνατόν να φοράτε ένα ασημένιο βραχιόλι κίτρινου χρυσού χρώματος με σφραγίδα 925.

ασήμι 925 τι είναι

Για να διατηρηθεί το χρώμα στα ασημένια κοσμήματα για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται θέλει φροντίδα και προσοχή. Η κάθε επαφή με χημικές ουσίες ή ακόμα και το ίδιο μας το PH προκαλεί φθορά και ξεθώριασμα. Γι’ αυτό καλό είναι να αφαιρούμε τα κοσμήματα μας όταν ερχόμαστε σε επαφή με νερό και όταν φοράμε άρωμα ή κάποιο προϊόν περιποίησης.

FAQ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝA ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΣΗΜΙ;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τσεκάρετε εάν το κόσμημα έχει την σφραγίδα 925. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το τεστ της οσμής. Κανονικά θα πρέπει να είναι εντελώς άοσμο εάν μυρίζει όμως σημαίνει ότι το κόσμημα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό. Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη. Το αυθεντικό ασήμι δεν έλκεται από οποιουδήποτε είδους μαγνήτη, ακριβώς όπως ο χρυσός και η πλατίνα.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΗΜΙ 925 ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ;

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το φορέσεις στο νερό. Δεν καταστρέφεται το ίδιο το μέταλλο αλλά μετά από κάποιο διάστημα οξειδώνεται ή θαμπώνει πιο γρήγορα από ότι υπό κανονικές συνθήκες. Εκεί όπου πραγματικά προκαλείται φθορά στο μέταλλο είναι στο νερό της πισίνας λόγω του χλωρίου.

ΘΑΜΠΩΝΕΙ ΤΟ ΑΣΗΜΙ 925;

Ναι το ασήμι πάντα θαμπώνει. Το νερό και οι χημικές ουσίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του όπως προαναφέραμε αλλά ευτυχώς μπορούμε να επιβραδύνουμε την διαδικασία.

Καθαρίστε ανά διαστήματα τα κοσμήματα σας με ένα καθαρό πανάκι και νερό και στο τέλος σκουπίστε τα προσεκτικά για να μη μείνει υγρασία. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα ειδικά προϊόντα γυαλίσματος που θα βρείτε στην αγορά ή επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα ώστε να το φροντίσουν οι ειδικοί.


Ελπίζουμε να λύσαμε όλες τις πιθανές απορίες σας γύρω από το τι είναι το ασήμι 925. Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε τα πάντα γύρω από το ατσάλι και τα κοσμήματα που κατασκευάζονται από αυτό.

Στο κατάστημα e-goldsmith θα βρείτε μία τεράστια συλλογή κοσμημάτων από εξαιρετικής ποιότητας ασήμι 925 σε μοναδικά σχέδια. Ανακαλύψτε σήμερα το επόμενο σας κόσμημα για ξεχωριστές εμφανίσεις!

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *