Τι κοσμήματα να φορέσω σε γάμο/βάφτιση ??? Σκουλαρίκια

Σε πειράζουν τα σκουλαρίκια; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Σε πειράζουν τα σκουλαρίκια; Νιώθεις συχνά ενόχληση όταν φοράς το αγαπημένο σου κόσμημα; Δεν είσαι η μόνη! Εάν έχεις φαγούρα και κοκκινίζει το δέρμα σου όταν έρχεται σε επαφή με συγκεκριμένα κοσμήματα, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις αλλεργία στο νικέλιο.

Περίπου το 20% του πληθυσμού εκδηλώνει αλλεργία στο νικέλιο και ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά. Η έκθεση στο νικέλιο προκαλεί την λεγόμενη αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής.

Τι είναι η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής;

Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μία τοπική φλεγμονή η οποία προκαλεί κνησμό, εξανθήματα και πύον. Πρόκειται για μία πολύ συχνή δερματική πάθηση η οποία μπορεί να προκληθεί ακόμα και από την βελόνα που χρησιμοποιείται για το τρύπημα των αυτιών. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι ανοξείδωτη πάντα και τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες να αποφεύγονται τα σκουλαρίκια που περιέχουν νικέλιο.

γυναικεία υποαλλεργικά ασημένια σκουλαρίκια

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν αντιδρά στο νικέλιο;

Η αλλεργική αντίδραση στο νικέλιο είναι απίστευτα ενοχλητική. Οπτικά υπάρχει ερυθρότητα, εξογκώματα ή φουσκάλες, ενώ η φαγούρα και ο ερεθισμός μπορεί να κρατήσουν για μέρες.

Τα εξανθήματα εμφανίζονται μόνο στο σημείο στο οποίο ακούμπησε το κόσμημα ακόμα και 24 ώρες μετά. Έτσι εάν φορέσεις κάποια σκουλαρίκια στα οποία είσαι αλλεργική θα παρατηρήσεις τα παραπάνω συμπτώματα. Το χειρότερο είναι πως μέχρι να σταματήσει ο κνησμός και το πύον, έχουν ήδη κλείσει οι τρύπες των αυτιών σου…

γυναικεία σκουλαρίκια κρίκοι

Τι να κάνεις αν σε πειράζουν τα σκουλαρίκια. Η λύση σε 3 βήματα

Εάν τα παραπάνω σου φαίνονται οικεία, θα αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα σου. Πρέπει να σταματήσεις να φοράς όλα σου τα σκουλαρίκια;

Όχι ακριβώς…Εάν πιστεύεις ότι κάποιο συγκεκριμένο κόσμημα σου προκαλεί αλλεργία ακολούθησε τα παρακάτω 3 βήματα:

  1. Σταμάτα να φοράς τα σκουλαρίκια που θεωρείς ότι σου προκαλούν αλλεργία για ένα διάστημα.
  2. Χρησιμοποίησε τοπικά μία αλοιφή με κορτικοστερεοειδή, πάντα με σύσταση του φαρμακοποιού. Τα συμπτώματα υποχωρούν σε λίγο χρονικό διάστημα, εάν όμως επιμένουν καλό είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.
  3. Φόρεσε ξανά τα σκουλαρίκια. Εάν προκαλέσουν πάλι αλλεργία τότε ξέρεις πως είσαι αλλεργική σε κάποιο μέταλλο από τα οποία είναι φτιαγμένο το κόσμημα. Μην τα ξαναφορέσεις και επίλεξε υποαλλεργικά κοσμήματα στις επόμενες αγορές σου.
γυναικείο σκουλαρίκι κρίκος με όνομα

Ποια σκουλαρίκια είναι υποαλλεργικά;

Ανοξείδωτο ατσάλι, χρυσός, πλατίνα και τιτάνιο είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές. Όσο για τα ασημένια κοσμήματα, η καλύτερη επιλογή είναι το ασήμι 925. Τα αγαπημένα μας υποαλλεργικά ασημένια σκουλαρίκια από ασήμι 925 φέρουν την υπογραφή Goldsmith και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Δες υποαλλεργικά


Εάν λοιπόν σε πειράζουν τα σκουλαρίκια σου φρόντισε να αποφύγεις οτιδήποτε περιέχει νικέλιο. Το ίδιο ισχύει για όλων των ειδών τα κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών. Έτσι το δέρμα σου θα φαίνεται για πάντα όμορφο και υγιές!

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *