πόσα να δώσω για μονόπετρο

Πόσα να δώσω για μονόπετρο; Οικονομικές επιλογές!

Πόσα να δώσω για μονόπετρο;

Η αναζήτηση μονόπετρου είναι μία διαδικασία όμορφη αλλά και δύσκολη. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν κάνεις πρόταση γάμου, ακόμη και αν ξέρεις ότι η απάντηση θα είναι «Ναι»!

Το μονόπετρο είναι επένδυση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αναμφίβολα θα σε προβληματίσει είναι το τι ποσό να επενδύσεις για το μονόπετρο.

Η θεωρία ότι πρέπει να ξοδέψεις μισθό 2-3 μηνών μόνο για το δαχτυλίδι πλέον έχει αλλάξει. Πολλά ζευγάρια προτιμούν πιο οικονομικές λύσεις, έτσι ώστε να είναι πιο άνετοι με τα έξοδα που θα προκύψουν στον γάμο, τον μήνα του μέλιτος ή στην αγορά επίπλων για το σπίτι.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το συνηθέστερο ποσό για την αγορά μονόπετρου είναι περίπου ένας μισθός. Το πόσα ξοδεύει όμως ο καθένας είναι καθαρά δική του επιλογή. Εξάλλου όταν υπάρχει αγάπη, η αξία του μονόπετρου δεν έχει τόση σημασία.

πόσα να δώσω για μονόπετρο

Οι τιμές στα μονόπετρα

Οι τιμές στα μονόπετρα διαφέρουν ανάλογα με τον πολύτιμο λίθο, ενώ εάν πρόκειται για διαμάντι η τιμή εξαρτάται από 4 παράγοντες (4C). Τα 4C είναι : η καθαρότητα (Clarity), η κοπή (Cut), το χρώμα (color) και το βάρος τους σε καράτια (Carat Weight).

Οικονομικά Μονόπετρα με διαμάντια

Στην αγορά θα βρεις οικονομικά μονόπετρα με διαμάντια 18 καρατίων με την τιμή να ξεκινάει στα 370 – 400 ευρώ και να ανεβαίνει ανάλογα με τους παραπάνω παράγοντες . Μεγάλο ρόλο παίζει και το μέταλλο από το οποίο θα είναι κατασκευασμένο το δαχτυλίδι. Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις ένα εκλεπτυσμένο Λευκόχρυσο Μονόπετρο δαχτυλίδι K18 σε πολύ οικονομική τιμή.

Μονόπετρα οικονομικά με πέτρες ζιργκόν

Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο οικονομικό διάλεξε μονόπετρο 14 καρατίων με πέτρες ζιργκόν. Οι τιμές τους κυμαίνονται γύρω στα 130-360 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία προτείνουμε ένα μoνόπετρο δαχτυλίδι από λευκόχρυσο 14Κ με πέτρα ζιργκόν. Το καλό με το ζιργκόν είναι ότι ενώ δύσκολα το ξεχωρίζεις από ένα διαμάντι, η τιμή του είναι κατά πολύ πιο προσιτή.

Η έσχατη λύση

Υπάρχει ακόμα πιο οικονομική λύση. Εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις πάνω από 30 ευρώ, μπορείς να αγοράσεις ένα ασημένιο δαχτυλίδι μονοπετράκι με πέτρα ζιργκόν. Αλλιώς μπορείς να κάνεις πρόταση με ένα δαχτυλίδι κειμήλιο της οικογένειας σου ή ακόμα και χωρίς δαχτυλίδι!

γυναικείο μονόπετρο με πέτρες ζιργκόν

Αν και υπάρχουν πολλές λύσεις και οικονομικές επιλογές, προτίμησε ένα μονόπετρο 14 ή 18 καρατίων. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα δαχτυλίδι το οποίο θέλεις να κρατήσει για πάντα και αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν είναι καλής ποιότητας.

Η πρόταση μας είναι να κυμανθείς κάπου στη μέση, δηλαδή να διαλέξεις κάτι το οποίο να μην είναι πολύ φθηνό αλλά ούτε και πολύ ακριβό. Έτσι και εσύ θα νιώθεις ότι έκανες μία καλή αγορά και δε θα σου φύγει μία περιουσία. Η απόφαση φυσικά είναι δική σου!

Δες μοναδικά

και


Για περισσότερα μονόπετρα και ιδέες αλλά και για να παραγγείλεις μονόπετρο όπως εσύ το έχεις φανταστεί μπες στο e-goldsmith σήμερα!

Πόσα να δώσω για μονόπετρο

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *