γούρια που φέρνουν τύχη

Γούρια που φέρνουν τύχη για το 2021 – Ανακάλυψε τα!

Γούρια που φέρνουν τύχη: κάποιοι πιστεύουν και κάποιοι όχι και είναι λογικό. Η αλήθεια είναι πως το 2020 δε μας φέρθηκε καλά. Πόσοι από εμάς κέρδισαν πέρυσι το φλουρί και η χρονιά αυτή ήταν η χειρότερη όλων;

Με όσα συμβαίνουν γύρω μας νιώθουμε όλο και περισσότερο την ανάγκη να πιστέψουμε στη νέα χρονιά που έρχεται. Να ελπίσουμε σε περισσότερη τύχη, αγάπη, χαρά και ευτυχία. Όλες αυτές τις ευχές τις βρήκαμε αποτυπωμένες σε μοναδικά γούρια 2021 τα οποία φοριούνται στο λαιμό και το χέρι. Ας δούμε δύο από αυτά και τι συμβολίζουν!

Γούρια 2021 με τετράφυλλο τριφύλλι

Τα τετράφυλλα τριφύλλια είναι ένα αρχαίο ιρλανδικό σύμβολο τύχης. Οι Κέλτες πίστευαν ότι τους βοηθούσε να αντιληφθούν τα κακά πνεύματα εγκαίρως και να τα αποφύγουν. Τα παιδιά αντίστοιχα κατά τον μεσαίωνα κρατούσαν πάντα μαζί τους ένα τετράφυλλο τριφύλλι με την ελπίδα να συναντήσουν κάποια νεράιδα.

Τα τέσσερα φύλλα λέγεται πως έχουν κρυφές δυνάμεις και αντιπροσωπεύουν την πίστη, την ελπίδα, την αγάπη και την τύχη. Άλλοι πιστεύουν πως φέρνουν δόξα, πλούτη, υγεία και τύχη στον έρωτα.

Αντί λοιπόν να τρέχεις στους αγρούς και τα λιβάδια για να βρεις το γούρι που θα σου φέρει όλα τα παραπάνω κάνε κάτι πολύ πιο εύκολο. Φόρεσε ένα τετράφυλλο τριφύλλι στο λαιμό ή το χέρι και πίστεψε στην ενέργεια του.

Αγαπημένο μας γούρι για το λαιμό είναι το γυναικείο κολιέ γούρι κύκλος 2021 με πέτρες ζιργκόν και το τετράφυλλο τριφύλλι μέσα στον κύκλο. Γούρια μπορείς να βρεις και για το χέρι για παράδειγμα το πολύ κομψό γυναικείο γούρι, βραχιόλι χρυσό με τριφύλλι.

γούρια για το 2021

Γούρια 2021 με πέταλο

Το πέταλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γούρια που φέρνουν τύχη με διάφορους θρύλους να περιστοιχίζονται γύρω από τις τυχερές δυνάμεις του.

Ένας μύθος λέει ότι τα πέταλα είναι τυχερά επειδή ήταν παραδοσιακά κατασκευασμένα από σίδερο. Σύμφωνα με ένα θρύλο οι άτακτες νεράιδες πέθαιναν στο άγγιγμα του σιδήρου, οπότε έμεναν μακριά από τα σπίτια που είχαν ένα πέταλο στην πόρτα.

γούρια 2021

Υπάρχει και ένας ακόμα μύθος βασισμένος στον Άγιο Dunstan, μια ιστορική μορφή που πέθανε το 988 μ.Χ. Σύμφωνα με τον μύθο ο Dunstan ο οποίος ήταν σιδηρουργός διατάχθηκε από τον διάβολο να πεταλώσει το άλογό του.

Ο Dunstan όμως κάρφωσε ένα πέταλο στο πόδι του διαβόλου και αρνήθηκε να το αφαιρέσει μέχρι να του υποσχεθεί ο διάβολος ότι θα έμενε μακριά από οποιοδήποτε σπίτι με πέταλο στην πόρτα. Έτσι καθιερώθηκε το πέταλο στα σπίτια και όποιο είχε ένα ήταν εγγυημένο ότι θα είναι τυχερό.

Ανεξάρτητα από τον θρύλο, το πέταλο φέρνει τύχη φορεμένο και ως κόσμημα στο λαιμό ή στο χέρι. Μία εκπληκτική επιλογή είναι το γυναικείο κολιέ γούρι , ασημί κύκλος 2021 με το πέταλο μέσα στον κύκλο διακοσμημένο με πέτρες ζιργκόν και αστεράκι σε ροζ χρώμα.

γούρια που φέρνουν τύχη

Σε βραχιόλι ξεχωρίσαμε το εντυπωσιακό γυναικείο γούρι, βραχιόλι χρυσό με πέταλο διακοσμημένο με πράσινη πέτρα ζιργκόν της εταιρίας Goldsmith.


Όποιο γούρι κι αν επιλέξετε για αυτή τη χρονιά σας ευχόμαστε το 2021 να σας φέρει όσα σας στέρησε το 2020.

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *