τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν

Τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν; Οδηγός για το κάθε σχήμα προσώπου

Τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν;

Πολλές φορές ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αρκεί για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και να τονώσει την αυτοπεποίθηση μας. Τι γίνεται όμως όταν φοράμε σκουλαρίκια τα οποία δε μας ταιριάζουν;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ανακαλύψεις ποια σκουλαρίκια είναι τα κατάλληλα για εσένα. Το μήκος, χρώμα και χτένισμα των μαλλιών σου, η απόχρωση της επιδερμίδας σου αλλά και τα ρούχα που φοράς είναι μερικοί από αυτούς. Ο κύριος τρόπος όμως για να καταλάβεις ποια σκουλαρίκια σου ταιριάζουν είναι με βάση το σχήμα του προσώπου σου.

Τα βασικά σχήματα προσώπου

Υπάρχουν 6 βασικά σχήματα προσώπου: Στρόγγυλο, οβάλ, τετράγωνο, ορθογώνιο, καρδιά και σχήμα διαμαντιού. Για να βρεις το δικό σου σχήμα παρατήρησε το πρόσωπο σου στον καθρέφτη με τα μαλλιά σου μαζεμένα.

τι σχήμα προσώπου έχω

Στη συνέχεια διάβασε τα χαρακτηριστικά του κάθε σχήματος για να βρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις και τι σκουλαρίκια θα ταίριαζαν καλύτερα στο δικό σου πρόσωπο.

Στρόγγυλο σχήμα προσώπου

Χαρακτηριστικά: Είναι το πιο συνηθισμένο σχήμα προσώπου, χωρίς γωνίες. Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πιγούνι έχουν ίδια απόσταση από την μύτη από όλες τις πλευρές, ενώ και το πιγούνι είναι στρόγγυλο.

σκουλαρίκια για στρόγγυλο σχήμα προσώπου

Τα κατάλληλα σκουλαρίκια: Τα κρεμαστά και μακριά σκουλαρίκια σε κάθετο στυλ θα κάνουν το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο μακρόστενο. Προτίμησε σκουλαρίκια πολυελαίους ή σε γεωμετρικά σχέδια και σε συνδυασμό με το κατάλληλο contouring τόνισε ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Τα σκουλαρίκια σε κυκλικό σχήμα είναι καλό να αποφεύγονται καθώς κάνουν το πρόσωπο να δείχνει ακόμα πιο στρόγγυλο.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Χαρακτηριστικά: Οβάλ ή αλλιώς ωοειδές, θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου. Το μέτωπο και το πιγούνι έχουν ίδια απόσταση από τη μύτη με τα ζυγωματικά να είναι λίγο πιο στενά.

σκουλαρίκια για οβάλ πρόσωπο

Τα κατάλληλα σκουλαρίκια: Είσαι από τις τυχερές καθώς σου ταιριάζουν όλα τα σκουλαρίκια! Δοκίμασε τα πάντα και διάλεξε αυτό που ταιριάζει στη διάθεση σου. Τα μακριά σκουλαρίκια ισορροπούν το περίγραμμα του προσώπου, ενώ τα πιο κοντά τονίζουν τα χαρακτηριστικά του.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Χαρακτηριστικά: Εδώ κυριαρχούν οι γωνίες στο πιγούνι, το μέτωπο και τα ψηλά ζυγωματικά. Το πιγούνι και το μέτωπο είναι πολύ πιο στενά από τα ζυγωματικά τα οποία έχουν το τέλειο σχήμα για contouring.

τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν

Τα κατάλληλα σκουλαρίκια: Όλα τα σκουλαρίκια ταιριάζουν σε αυτό το σχήμα προσώπου. Η πρόταση μας είναι τα μακριά σκουλαρίκια μέχρι το πιγούνι τα οποία αναδεικνύουν όμορφα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Χαρακτηριστικά: Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πιγούνι έχουν ίδιο πλάτος και μήκος με έντονες γωνίες στα κόκκαλα της κάτω γνάθου.

τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν

Τα κατάλληλα σκουλαρίκια: Οι κρίκοι και τα μικρά κρικάκια ταιριάζουν απίστευτα στα τετράγωνα πρόσωπα, αλλά και τα μακρόστενα σκουλαρίκια. Σκοπός είναι να δώσουμε μήκος στο πρόσωπο αντί να φαίνεται πιο πλατύ οπότε καλό είναι να αποφύγεις σκουλαρίκια σε τετράγωνο σχήμα.

Ορθογώνιο σχήμα προσώπου

Χαρακτηριστικά: Όταν λέμε ορθογώνιο εννοούμε το κλασικό μακρόστενο πρόσωπο.

Τα κατάλληλα σκουλαρίκια: Για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά ενός μακρόστενου προσώπου φόρεσε ογκώδη σκουλαρίκια για να δώσεις ένταση. Τα κρεμαστά σε κυκλικό και καμπυλωτό σχήμα είναι μία πολύ ωραία επιλογή. Εναλλακτικά μπορείς να φορέσεις ένα ζευγάρι μαργαριτάρια που από μόνα τους τραβάνε την προσοχή.

σκουλαρίκια ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Καλό είναι να αποφύγεις τα λεπτά και πολύ μακριά σκουλαρίκια καθώς κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Χαρακτηριστικά: Το μέτωπο και τα ζυγωματικά είναι φαρδιά και το σχήμα του προσώπου στενεύει προς το πιγούνι.

τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν

Τα κατάλληλα σκουλαρίκια: Τα κρεμαστά σε σχήμα δάκρυ και τα σκουλαρίκια πολυέλαιοι είναι μία καλή επιλογή ή οτιδήποτε έχει κυκλικό σχήμα στο τελείωμα. Προσπάθησε να αποφύγεις τα πολύ μακριά και λεπτά σκουλαρίκια καθώς έτσι το πιγούνι φαίνεται ακόμα πιο μυτερό.


Όποιο κι αν είναι το σχήμα του προσώπου σου δε σημαίνει ότι πρέπει να περιορίζεσαι ακολουθώντας πιστά τους κανόνες. Φόρεσε αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφη και σου δίνει αυτοπεποίθηση.

Ανακάλυψε τα επόμενα σκουλαρίκια που θα τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και θα αναδείξουν την προσωπικότητα σου στην πλούσια συλλογή του Goldsmith εργαστήριο κοσμημάτων.

Δες περισσότερα :

Τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν;

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

One comment on “Τι σκουλαρίκια μου ταιριάζουν; Οδηγός για το κάθε σχήμα προσώπου

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *