Πώς φοράμε βέρα και μονόπετρο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Πώς φοράμε βέρα και μονόπετρο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Πώς φοράμε βέρα και μονόπετρο; Στο αριστερό, στο δεξί ή όπως μας βολεύει; Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με την ελληνική παράδοση πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες όταν παντρευόμαστε αλλά πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φορέσετε αυτά τα δύο συμβολικά δαχτυλίδια είναι πολλοί.

Σε ποιο χέρι φοράμε το μονόπετρο και τη βέρα;

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση όταν γίνεται πρόταση γάμου δίνεται μία υπόσχεση αγάπης με ένα μονόπετρο. Το μονόπετρο θεωρείται αυτόματα δαχτυλίδι αρραβώνων και φοριέται στον παράμεσο του αριστερού χεριού. Την ημέρα του γάμου τα ζευγάρια φορούν τις βέρες στον παράμεσο του δεξιού χεριού, όπου μεταφέρεται και το μονόπετρο.

σε ποιο χέρι φοράμε τη βέρα και το μονόπετρο

Επειδή όμως για να γίνει η αλλαγή από το αριστερό στο δεξί χέρι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί αλλαγή στο μέγεθος του μονόπετρου πολλές νύφες το αφήνουν όπως είναι. Έτσι λοιπόν η βέρα μπαίνει στο δεξί χέρι και το μονόπετρο παραμένει στο αριστερό.

Πώς φοράμε βέρα και μονόπετρο;

Αν πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά δαχτυλίδια προτιμήστε να τα φοράτε ξεχωριστά. Αν ταιριάζουν και κάνουν τον τέλειο συνδυασμό φορέστε τα μαζί. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να διαλέγετε τις βέρες σας σύμφωνα με το στυλ του μονόπετρου.

5 τρόποι για να φορέσετε σωστά τη βέρα και το μονόπετρο

Βέρα από πάνω. Είναι ο κλασικός τρόπος όπου μπορείτε να φορέσετε τα δαχτυλίδια με την σειρά που τα λάβατε, δηλαδή με το μονόπετρο από κάτω.

Βέρα από κάτω. Είναι ένας αρκετά συνηθισμένος τρόπος κυρίως γιατί είναι λειτουργικός. Βολεύει αν δεν βγάζετε ποτέ τη βέρα από το δάχτυλο σας αλλά κάνετε εναλλαγές με το μονόπετρο. Επίσης αυτός ο συνδυασμός κάνει τα δαχτυλίδια να φαίνονται πιο όμορφα στο μάτι.

Βέρα και μονόπετρο σε ξεχωριστά χέρια. Όπως είπαμε και πιο πάνω είναι ένας πολύ βολικός τρόπος να φορέσετε τα δαχτυλίδια σας. Έτσι κρατάτε τη βέρα στο δεξί και το μονόπετρο στο αριστερό και όποτε θέλετε φυσικά τα φοράτε μαζί.

Εναλλαγή ανάλογα με την περίσταση. Κάποιες φορές μπορεί να νιώσετε ότι θέλετε να φορέσετε μόνο ένα από τα δύο δαχτυλίδια ή και να το συνδυάσετε με κάποιο άλλο. Μην αφήνετε τα άλλα δαχτυλίδια σας παραπονεμένα και ανανεώστε την εμφάνιση σας όποτε νιώθετε ότι χρειαζόσαστε μία αλλαγή. Αν πάλι το μονόπετρο είναι πάρα πολύ ακριβό ίσως να θέλετε να το φοράτε μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Βέρα σε όποιο δάχτυλο σας βολεύει. Μην ξεχνάτε ότι η βέρα και το μονόπετρο είναι δύο δαχτυλίδια τα οποία θα φοράτε για μία ζωή. Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθετε εσείς άνετα φορώντας τα. Μη διστάσετε να κάνετε αλλαγές.


Πλέον δεν υπάρχουν κανόνες και η κάθε μία από εμάς μπορεί να φορέσει τα αγαπημένα της δαχτυλίδια όπως επιθυμεί. Φορέστε τα αποκλειστικά και ΜΟΝΟ όπως βολεύει εσάς!

Αν δεν έχετε παντρευτεί ακόμα, στο κοσμηματοπωλείο Goldsmith μπορείτε να παραγγείλετε τις βέρες των ονείρων σας! Επιλέξτε ανάμεσα σε Βέρες 9Κ ή Βέρες 14Κ.

Διαβάστε επίσης τα 6+1 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε βέρες.

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

One comment on “Πώς φοράμε βέρα και μονόπετρο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *